Projecten 2015

IMG_0354

Jaarverslag Stichting Menua 2015


Vanuit Nederland hebben wij het hele jaar door regelmatig pakketjes opgestuurd naar het kinderweeshuis en naar de bejaardentehuis.

In september 2015 reisde het Bestuur van Stichting Menua naar Armenië en realiseerde aldaar een aantal projecten.

Voor het kinderdagverblijf in het dorpje Banavan hebben wij een heel mooi keukenblok met bijbehorende keukenspulletjes gekocht. In dat kinderdagverblijf waar 50 kinderen van 3 tot 6 jaar oud verblijven, was ook geen leuk speelgoed met uiteenlopende kleuren en er waren ook geen goede kleurboeken. Alles wat wij steeds opstuurden is na een jaar weer oud en versleten. Wij kochten daarom ter plekke degelijk speelgoed en teken- en kleurboekjes.

Voor de iets oudere schoolgaande kinderen worden elk jaar Kook- en Bakworkshops georganiseerd. Zo ook weer in 2015. Dat vinden alle kinderen altijd heel leuk. Daarom zijn onze Kook- en Bakworkshops een ware traditie geworden die ieder jaar, ongeacht wat voor projecten wij hebben, niet ontbreken. En dat dan tot grote vreugde van de kinderen die er altijd reikhalzend naar uitkijken.

Op verzoek van de kinderen zijn wij naar de Yerevan Zoo, de dierentuin in hoofdstad Yerevan geweest en hebben er de verschillende attracties bezocht. Daarna zijn de kinderen getrakteerd op een lekkere maaltijd met lekkere drankjes erbij.

Voor en met iets oudere schoolkinderen hebben wij een toneelstuk ingestudeerd. Eerst moest er gerepeteerd worden en daarna volgde dan de generale repetitie. Wij willen graag dat de dorpskinderen voor de vele gehandicapte kinderen gingen optreden in het Kharberd kinderweeshuis. Dat toneelstuk werd opgevoerd in september 2015. Er zitten nogal wat talentvolle kinderen tussen maar door gebrek aan geld kunnen geen muzieklessen worden gevolgd. Wij willen graag een muziekschool oprichten voor deze meisjes en jongens. Als wij genoeg financiële middelen hebben, kunnen wij in Nederland twee piano’s kopen en een ruimte inhuren bijvoorbeeld in een dorpshuis. En voor bladmuziek zorgen en ook een pianolerares inhuren. De kinderen zullen heel erg blij en dankbaar zijn want voor arme gezinnen zijn muzieklessen echt niet op te brengen.

We kijken weer met een goed gevoel terug naar 2015. En zijn nu al heel enthousiast over onze geplande projecten in 2016. Dankzij u en alle andere donateurs kunnen wij de dromen van heel veel kinderen in Armenië waarmaken.