Projecten met de bejaarden 2011

CIMG1191

Stichting Menua heeft in 2011 onder andere een excursie georganiseerd voor groepen bejaarden in Armenie. Wij hebben bussen gehuurd en naar Ejmiadzin gereisd. Tijdens deze reis zijn we bij de Kathedraal van Edzjmiatsin geweest.

De Kathedraal van Edzmiatsin is de oudste kathedraal van de wereld. De kathedraal is het middelpunt van de Armeens Apostolische kerk en is gelegen in de Armeense stad Edzjmiatsin.

De eerste kerk op deze plek was een basilica gebouwd tussen 301 en 303 door Gregorius de Verlichter. In 480 werd door Vahan Mamikonyan, de Byzantijnse gouverneur van Armenië een nieuwe kerk gebouwd.

In 618 werd dit houten gebouw vervangen door een stenen gebouw. Dit gebouw vormt de kern van de huidige kathedraal.

Na excursie in de kathedraal en het museum van de katedraal en uitgebreide uitleg over geschiedenis en architectuur wij hebben daarna de ouderen getrakteerd op een High Tea.

Na excursie in de kathedraal en het museum van de katedraal en uitgebreide uitleg over geschiedenis en architectuur wij hebben daarna de ouderen getrakteerd op een High Tee.