SARDARABAD

Met dorpskinderen naar het Sardarabat museum.
Op een zonnige zondagochtend zijn wij met een groep dorpskinderen vanuit het dorpje Banavan met de bus naar het Sardarabat museum vertrokken. De leden van de stichting hebben voor dit museum gekozen omdat het museum over een rijke collectie aan interessante, historische en archeologische voorwerpen beschikt.
De kinderen waren zeer enthousiast omdat zij in de gelegenheid waren om dieper kennis te maken met de Armeense cultuur en haar rijke geschiedenis. In het bijzonder, vonden de kinderen de Armeense, met de hand geweven, tapijten mooi. Er werd gedemonstreerd hoe deze kleurrijke tapijten werden geweven.
Dankzij de ligging van het museum was tevens de berg Ararat te zien. Het museum was adembenemend met mooie lange galerijen.
Traditiegetrouw was er na de excursie tijd om lekker een hapje te eten. Na de barbecue, kregen de kinderen gebak en ijsjes in een cafe.
Een geslaagde en vooral, een educatieve dag!